mera POTATIS – Kokboken

Mera Potatis –
Recept och inspiration för storhushåll

Äntligen har kokboken kommit. Kokboken om hur den fantastiska potatisen tillagas så alla gillar den. Boken innehåller 15 olika inspirerade potatisrätter och är resultatet, av en del i ett pilotprojekt, lett av branschorganisationen Svensk Potatis.

Syftet är att väcka intresse för god, närproducerad och miljövänlig mat inom storkök. Potatis kokt ”på rätt sätt” dvs. kokt med temperaturkontroll och serverad direkt, är fantastiskt nog en av de populäraste rätterna bland eleverna i de fem skolor som har testat recepten.

Rätterna utgår från olika potatissorter som Folva, Sava, Fontane mm. De olika potatissorterna tillagas utifrån sina egenskaper för att öka smakupplevelsen. Stor vikt har lagts vid utvecklingen av recepten för att tillagningen ska vara anpassad för storkök.

Botanisera bland Potatis- och tomatlasagne, Potatissallad ”Cross over”, Potatispizza, Wasabimos och många andra härliga rätter.

Tillaga, smaka och njut efter olika säsonger och dina favoriter. Välj ett smart, tryggt och värdefullt livsmedel – potatis.

Ladda hem hela kokboken här