Skip to content
Anslutna företag
Kvalitetssäkring
För odlare
Hur görs en kvalitetsanalys?
Kvalitetsnormer färsk- / sommarpot.
Nya kvalitetsnormer höst- / vinterpot.
Kvalitetssäkring av färskpotatis
Kvalitetssäkring av sommarpotatis
För packare
Hur uppkommer glykoalkaloider?
Kvalitetsklasser
Märkningsuppgifter
Tips på vad som behövs vid kontroll
Vad är glykoalkaloider
Vad kan Svensk Potatis hjälpa till med?
Villkor för anslutning
Skador och sjukdomar
Blötröta
Brunröta
Frostskador
Fusariumröta
Glasighet
Grönfärgning
Ihålighet
Inåtväxande groddar
Inre missfärgning
Kärlringsmissfärgning
Kräfta
Kvävning – värmeskada
Kvickrotskada
Lackskorv
Larvskada
Ljus ringröta
Mekanisk skada
Missformning
Mörk ringröta
Nagelmärken
Nätskorv
Naveländsnekros
Phomaröta
Phytiumröta
Pulverskorv
Rödröta
Rostfläckighet
Rostringar
Rötnematod
Silverskorv
Skalåterbildning
Skalbristning
Skalmissfärgning
Stjälkbakterios
Stötblått
Vanlig skorv
Växtspricka
Månadsbrev
Företag
Butiker
Beställ kvalitet
Beställning och leverans
Butiksexponering
Hantering och förvaring i butik
Integritetspolicy
Konsument
Inspireras av potatis
Potatiskokbok
Potatismos i alla former
Potatisrapport 2020/2021
Potatisrapport 2023/2024
Potatisregioner
Potatisstatistik
Potatis och hälsa
Om oss
Svensk Potatis
Årets Potatisinspiratör
Årets Potatisinspiratör 2021
Årets Potatisinspiratör 2021 – Hanna Olvenmark
Årets Potatisinspiratör 2020 – Julia Tuvesson
Regler och statuter
Nominera här!
Jurymedlemmar
Zeina Mourtada – Årets Potatisinspiratör 2023
Våra tjänster
Kontakt
Styrelsen
Potatisskola
Näringsvärde
Potatisens Smakord
Odling
Potatishistoria
Sorter
Höst & Vinter
Vår & Sommar
Pressrum
Pressrum-test
SMAK-märkning
Kvalitetsnormer
Remissförfrågan kvalitetsnorm för SMAK-märkning otvättad färskpotatis
Ansökan ny sort för SMAK-märkning
Application for approval – new variety for SMAK marking
Sorter för SMAK-märkning
Regler
Vad betyder SMAK-märket?
Kvalitetsprovning
Start
Storhushåll
SMAK-märkt storhushåll
Storhushålls-Prima
Upphandling av potatis
Leverans och mottagning
Sorter och hållbarhet
Råd vid tillagning
Varmhållning av potatis
Varför får potatisen en seg hinna?
Varför får potatisen en hård kärna?
Svensk Potatis
Vad vill man se vid kontroll?
Anslutna företag
Kvalitetssäkring
För odlare
Hur görs en kvalitetsanalys?
Kvalitetsnormer färsk- / sommarpot.
Nya kvalitetsnormer höst- / vinterpot.
Kvalitetssäkring av färskpotatis
Kvalitetssäkring av sommarpotatis
För packare
Hur uppkommer glykoalkaloider?
Kvalitetsklasser
Märkningsuppgifter
Tips på vad som behövs vid kontroll
Vad är glykoalkaloider
Vad kan Svensk Potatis hjälpa till med?
Villkor för anslutning
Skador och sjukdomar
Blötröta
Brunröta
Frostskador
Fusariumröta
Glasighet
Grönfärgning
Ihålighet
Inåtväxande groddar
Inre missfärgning
Kärlringsmissfärgning
Kräfta
Kvävning – värmeskada
Kvickrotskada
Lackskorv
Larvskada
Ljus ringröta
Mekanisk skada
Missformning
Mörk ringröta
Nagelmärken
Nätskorv
Naveländsnekros
Phomaröta
Phytiumröta
Pulverskorv
Rödröta
Rostfläckighet
Rostringar
Rötnematod
Silverskorv
Skalåterbildning
Skalbristning
Skalmissfärgning
Stjälkbakterios
Stötblått
Vanlig skorv
Växtspricka
Månadsbrev
Företag
Butiker
Beställ kvalitet
Beställning och leverans
Butiksexponering
Hantering och förvaring i butik
Integritetspolicy
Konsument
Inspireras av potatis
Potatiskokbok
Potatismos i alla former
Potatisrapport 2020/2021
Potatisrapport 2023/2024
Potatisregioner
Potatisstatistik
Potatis och hälsa
Om oss
Svensk Potatis
Årets Potatisinspiratör
Årets Potatisinspiratör 2021
Årets Potatisinspiratör 2021 – Hanna Olvenmark
Årets Potatisinspiratör 2020 – Julia Tuvesson
Regler och statuter
Nominera här!
Jurymedlemmar
Zeina Mourtada – Årets Potatisinspiratör 2023
Våra tjänster
Kontakt
Styrelsen
Potatisskola
Näringsvärde
Potatisens Smakord
Odling
Potatishistoria
Sorter
Höst & Vinter
Vår & Sommar
Pressrum
Pressrum-test
SMAK-märkning
Kvalitetsnormer
Remissförfrågan kvalitetsnorm för SMAK-märkning otvättad färskpotatis
Ansökan ny sort för SMAK-märkning
Application for approval – new variety for SMAK marking
Sorter för SMAK-märkning
Regler
Vad betyder SMAK-märket?
Kvalitetsprovning
Start
Storhushåll
SMAK-märkt storhushåll
Storhushålls-Prima
Upphandling av potatis
Leverans och mottagning
Sorter och hållbarhet
Råd vid tillagning
Varmhållning av potatis
Varför får potatisen en seg hinna?
Varför får potatisen en hård kärna?
Svensk Potatis
Vad vill man se vid kontroll?
Inspireras av potatis