Årets Potatisinspiratör – nytt stipendium

Var med och nominera!

Sverige är potatislandet nummer ett. För att fortsätta att utveckla potatis som ett uppskattat livsmedel vill Svensk Potatis och Stiftelsen Potatisbranschen uppmärksamma och belöna personer som på ett betydelsefullt och uppmärksammat sätt lyft svensk potatis i allmänhetens ögon under året.

Det finns många inspiratörer där ute. Nu vill vi veta vem du tycker har gjort något extra bra, lärorikt, kul, spännande, intressant, gott, inspirerande eller innovativt och förtjänar titeln Årets Potatisinspiratör. Nominera din favorit.

Så utses en vinnare
Årets Potatisinspiratör ska vara en juridisk person eller informell grupp som uppmärksammat svensk potatis i media eller via utbildning, evenemang eller annan praktisk handling. Nomineringen öppnar nu och stänger den 31 augusti. Sedan tar juryns arbete vid. Regler och statuter.

Ära, berömmelse och fint pris
Årets Potatisinspiratör får ta emot en symbolisk gåva, diplom och ett resestipendium i samband med Potatisens dag i oktober. I år är resestipendiet en lärorik och inspirerande resa till Haparanda och Outinens som odlar potatis under midnattssolen sedan 1950-talet. Deras mandelpotatis är norrländsk lyx som serveras på finkrogar i hela Sverige.

Regler och statuter
Nominera din favorit
Här är vår prominenta jury