Zeina Mourtada – Årets Potatisinspiratör 2023

Årets Potatisinspiratör är ett pris som instiftats för att uppmärksamma och belöna personer som lyft potatis på ett betydelsefullt sätt ut till svenska folket. Priset kommer att delas ut på Potatisens Dag den 26 oktober i Orangeriet på Sofiero Slottsrestaurang.

Vad vore livet utan vår favoritknöl? Så mycket god mat man kan laga med potatis. Allt från soppor, biffar, sallader till krispigt ugnsbakat – orden är Zeina Mourtadas. Hon driver en av Sveriges största matbloggar, Zeinas Kitchen, där hon skriver om mat och recept från hela världen. Hon använder mycket potatis på många olika sätt, smaker från olika kulturer och med matlagningsglädje i sina recept. Zeina är en välförtjänt vinnare av Årets Potatisinspiratör 2023.

Juryns motivering:
Zeina Mourtada är en värdig mottagare av – Årets Potatisinspiratör – för hennes arbete med riktiga råvaror, varav potatis är en och ingår i många av hennes recept. Hon sätter också en tydlig internationell touch på världens tredje mest odlade gröda. Zeina når verkligen ut till och inspirerar olika målgrupper genom att arbeta på flera plattformar.