Härlig potatisrätt att fixa till i höstmörkret. Inte den mest kalorisnåla men helt ljuvligt god och ett måste att testa för alla potatisälskare. Tänd några ljus och njut av den goda potatispizzan.

Foto: Björn Tesch
Gör så här
- Värm ugnen till 200°C.
- Lägg pizzabottnarna på två bakplåtsklädda plåtar.
- Skala och skiva potatis och lök tunt.
- Blanda potatis och lök med olja, salt och svartpeppar.
- Bred 1 dl chilisås per pizzabotten och strö över ½ msk oregano på varje botten.
- Fördela lök- och potatisblandningen på bottnarna.
- Strö över 100 g riven ost per botten.
- Tillaga tills potatisen är mjuk, ca 40 minuter.
- Dekorera med färsk oregano.
Näringsinnehåll per portion:
Energi 660 kcal/2770 kJ Protein 29 g Fett 18 g Kolhydrater 93 g