Recept

Våra goda potatisrecept

Potatisbullar, bakad potatis, dillstuvad potatis, stuvad potatis, potatisgratäng, hasselbackspotatis, potatispuré, potatiskaka, stekt potatis, friterade pommes, kokt potatis, potatismos, hemlagat potatismos, potatissallad, klyftpotatis, potatisklyftor, raggmunk. Vilket recept gillar du bäst?

Ugnsbakad Potatis & Sardeller

Sardeller

Det italienska köket handlar inte bara om pasta. Ugnsbakad potatis är en rätt som används på flera olika sätt, antingen som ett tillbehör till en Bistecca, eller som...

Se recept

Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

I Tyskland äter man gärna denna härliga husmanskosträtten. Någon har myntat uttrycket att ”en dag utan kartoffelsalat är en förlorad dag”. Om det stämmer låter vi vara osagt,...

Se recept

Fish & Chips

Fish & Chips

Vid ett besök i England är fish & chips ett måste. Rätten serveras i det enkla gatuköket och bättre pubar. Ett gott tecken på att ett serveringsställe inte...

Se recept

Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette är en fransk variant på potatisgratäng med rökt fläsk och smakrik ost. Det är en populär rätt i Alperna, där man helst använder Reblochon-ost, men det går...

Se recept

Stoemp

Stoemp

Detta är en variant på potatismos blandat med olika grönsaker. Det är en populär rätt under den kalla årstiden och kan serveras med bacon, korv eller nötkött.

Se recept

Laxlåda

Laxlåda

Från de tusen sjöarnas land kommer denna rätt, som görs med några enkla handgrepp. Den kan med fördel tillagas i förväg och värmas upp strax innan gästerna kommer.

Se recept

Lompe

Lompe

Lompe är ett norsk tunnbröd, som man kan njuta av både varm och kall. Det klassiska är att man rullar en wienerkorv med senap och rostad lök i...

Se recept

Flødekartofler

Flodekartofler

Denna danska nationalrätt passar till både vardag och fest. Den används till festliga söndagsmiddagar med den goda steken eller till vardagens stekta fläsk. Den är enkel att göra...

Se recept

Janssons Frestelse

Janssons Frestelse

Detta är en riktig svensk klassiker som finns på alla julbord. Det är också en given rätt på buffén, som man bjuds på efter den stora festen strax...

Se recept