Husmanskost från det moderna köket

Foto: Kurt-Inge Eklund
Gör så här
- Koka den tvättade potatisen
- Låt potatisen kallna och lägg den i en stor burk eller skål
- Häll över en handfull dillblad
- Skiva löken fint och lägg i en burk
- Koka upp en 1–2–3 ättikslag, dvs 1 del ättikssprit, 2 delar socker, 3 delar vatten
- Låt lagen svalna en stund och häll den sedan över både potatisen och rödlöken
- Låt båda stå svalt i fyra timmar eller mer. Man kan med fördel göra picklingen dagen innan
- Sätt ugnen på 200°C
- Hacka rosmarinen och pressa vitlöken
- Gör en marinad med rosmarin, vitlök, honung, balsamvinäger, vin, soya, salt och peppar
- Dela sidfläsket i portionsbitar och lägg i ugnsfast form
- Häll över marinaden och baka i ugn i 30 minuter
- Ös över marinaden då och då
- Placera ut sidfläsket på tallrikar och häll över lite av marinaden
- Lägg den picklade potatisen runt om
- Garnera med picklad rödlök