Potatis huvudråvara i Årets Kock 2019

POTATIS I HUVUDROLLEN PÅ ÅRETS KOCK 2019
Åtta finalister gör upp i tävlingen Årets Kock som är Svenskt Mästerskap i professionell matlagning. Potatis är huvudråvara i tävlingsuppgift 2. – Fantastiskt kul, säger Anders Huldt som är VD på Svensk Potatis. Vi önskar finalisterna stort lycka till med denna gastronomiska uppgift.


Potatis i mästarklass

Den 12-13 september avgörs Årets Kock 2019 på Annexet i Stockholm. Det är under den andra finaldagen som finalisterna ska servera sex tallrikar av en rätt med potatis som huvudråvara. Finalisterna väljer själva vilken potatis de vill arbeta med och tillagningsmetod. Till detta kommer en vaktel som serveras à part för att inte ta fokus från potatisrätten.

Här är startfältet:

Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Trendig vardagsmat
Potatisrapporten 2018 visade att potatisen håller ställningarna på tallrikarna. I höst kommer en ny Potatisrapport. – De svenska hushållens konsumtion av potatis har ökat med runt 18 procent de senaste tio åren. Att potatis får en huvudroll i Årets Kock är ytterligare ett bevis på potatisens positiva trend. Det ska bli jättekul att följa tävlingen och se hur Sveriges bästa kockar tar sig an Sveriges mest älskade knöl, säger Anders Huldt.

Mer info om tävlingen: https://aretskock.se/finaluppgift-2-arets-kock-2019/