Enkel och fräsch potatissallad

Receptmakare: Eleonor Schütt och Margareta Andersson
Foto: Björn Tesch

Skriv ut receptet

En underbart god och fräsch potatissallad som är fantastiskt god till rökt fisk. Enkel att tillaga och går bra att förbereda och stå svalt till middagen serveras.

Instruktioner

1. Koka upp vatten.
2. Skala potatisen eller skrubba färskpotatisen och dela i bitar.
3. Lägg potatisen i kokande vatten.
4. Koka potatisen tills innertemperaturen är 96°C och ånga av eller använd kall kokt tärnad potatis.
5. Skala och skiva rödlöken tunt.
6. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över den varma potatisen.
7. Vänd ner gräslök och rödlök.
8. Smaka av och kyl.
9. Dekorera med fint hackad gräslök och tunt skivad rödlök.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg t.ex. färskpotatis, Folva, Sava eller egen favoritsort
  • ½ - 1 dl gräslök
  • 1 st(100 g) rödlök
    Marinad:
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk senap, grovkornig
  • 1 tsk honung