Potatis- och ostsoppa

Receptmakare: AnnaKarin Hamilton
Foto: Peter Brundin

Skriv ut receptet

Vad är väl godare än att koka en riktigt god soppa nu när hösten infunnit sig. Denna soppa är enkel att tillaga och ljuvligt god. Mixa gärna soppan om du vill ha den krämigare. Gott med nybakat bröd och en god ost!

Instruktioner

1 Skala och skiva potatisen, hacka löken.
2 Fräs potatis och lök i smöret i en kastrull, låt den
inte få färg.
3 Häll i buljongen och låt koka under lock 15 minuter,
vispa sönder potatisen.
4 Låt soppan koka upp på nytt, vispa ner grädden och
tillsätt osten samt gräslöken.
5 Rör om och låt soppan bli varm utan att koka.
6 Servera soppan med ett gott bröd.

Ingredienser

4 personer

  • 500 g potatis, välj egen favoritsort
  • 1 st gul lök
  • 25 g smör
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ost, riven, gärna med lite smak på osten
  • 0,5 dl gräslök, finskuren