Färskpotatis på grillen med räkröra

Skriv ut receptet

Maken överraskade med en fantastiskt god potatisrätt han hade gjort iordning på grillen. Hemligheten är att grilla färskpotatisen i rikligt med smör och mycket dillkvistar för att få till de goda smakerna.

Instruktioner

  1. Dela potatisarna i mindre bitar och fördela på fyra folieark tillsammans med smör och dillkvistar.
  2. Lägg på grillen och grilla ca 20 minuter eller tills potatisen blivit mjuk.
  3. Under tiden blanda räkorna med crème fraiche, 3 msk finhackad dill, salt och svartpeppar.
  4. Öppna foliepaketen och toppa med räkröran, rödlök och löjrom. Det går bra att byta löjromen mot röd kaviar.
  5. Servera med en citronklyfta.

Ingredienser

4 personer

  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe dill
  • 1 stor msk smör
  • 400 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten röd lök, finhackad
  • 4 msk löjrom, alternativt röd kaviar
  • 1 citron
  • salt och svartpeppar
  • 4 st folieark