Öppna sidomeny
Fler Nyheter & Evenemang

Tvättad färskpotatis

Filmer om den tvättade färskpotatisens fördelar hittar du på Facebook och Instagram. I filmerna berättar vi om att man sparar vatten när du väljer en tvättad potatis. Enligt statistiken går åt 10 l vatten för att tvätta 1 kg potatis hemma mot 800 l vatten för 6000 kg i ett skaleri.

Borgeby Fältdagar 27 – 28 juni

Välkomna att besöka oss på Borgeby Fältdagar den 27 – 28 juni. Ulrica Bexelius, Gun Gson och Folke Thorén kommer att vara i monter N:14 och demonstrera hur en analys går till. Ser fram emot att se er!

Tvättad färskpotatis

Äntligen tvättad färsk i stora lådor/oktabiner. Fördelar med tvättad färskpotatis är att man vet vad man får för kvalitet med sig hem, miljöeffektivt då det är mindre åtgång vatten för att tvätta potatisen och det går snabbare att få potatisen i grytan.

Premiär för frilandsodlad färskpotatis

Årets första frilandsodlade färskpotatis skördades kl 11.00 idag. Potatisodlare Arnold Ebbesson på Bjärehalvön/Mäsinge är först ut med att plocka sina primörer av sorten Swift. Lidl köpte första 40 kg potatisen för 2 000 kr/kg, alla pengarna går till Team Rynkeby – God Morgon Lund och deras insamling till Barncancerfonden.

Top Peeled Produce Nordic först ut att erbjuda SMAK-märkt råskalad potatis

Vi har nu de första skalerierna på plats som kan erbjuda SMAK-märkt råskalad potatis. Först ut är Top Peeled Produce tätt följd av LPM Potatis. Läs mer i pressmeddelandet.