Hälsning från Svensk Potatis – december

Svepot

Nu är julen här och vi på Svensk Potatis vill önska er alla en riktigt god jul! Vi har jobbat hårt i december med att få ut analyser till alla våra kunder innan 2022 når sitt slut och som avslut på detta år kommer här en hälsning med alla våra besiktningsmän, från norr till söder!

Vad är det roligaste med ditt jobb på Svensk Potatis?
–       Det är ett varierande jobb där man träffar många duktiga odlare och kunder! En bonus är även att jag har så många trevliga kollegor, säger Henrik Löwgren som utgår från Laholm.

–       Alla trevliga medarbetare på Svensk Potatis är högst upp på listan. Sen är det väldigt intressant att skära i potatisen och se vad man kan hitta i, både skador och sjukdomar som kan vara dolda.
Det är även intressant hur stor skillnad det kan vara på olika potatissorter i smak. Vi kokar alltid potatisen när vi gör en analys och gör sedan ett smakprov och det kan vara stor skillnad på olika sorter, säger Ulric Hietala som finns i Övertorneå.

Även Håkan Olsson som utgår från Abbekås instämmer.
–       Man lär sig hela tiden nya saker, säger Håkan.

Svensk Potatis VD AnnaKarin Hamilton instämmer med allt ovan. Hon lägger även till att det roligaste med hennes jobb är glädjen att få jobba med världens bästa råvara, POTATIS!

Vad har ni alltid på ert julbord?
–       En fast, gul, lite mindre potatis till sillen är viktigt, säger Daniel Almèrus, som utgår från Skänninge. Traditionell julmat med gravad lax, ägghalvor och prinskorv är även något vi alltid har på vårt bord. Och vi får självklart inte glömma bort nubben!

Jessica Antonsson som jobbar tillsammans med Henrik i Laholm instämmer.
–       Det viktigaste på vårt julbord är även Janssons Frestelse, det är så gott!

Tony Gustavsson, verksamhetschef och sakkunnig på Svensk Potatis, Skänninge, berättar att han i år kommer testa något nytt!
Årets Potatisinspiratör Stefan Ekengren har i sin nya kokbok ”Potatis” ett recept på friterad hasselbackspotatis som Tony kommer laga och servera på årets julbord.

Julia Waara som utgår från Skänninge kör på säkra kort på julbordet.
–       Vi har ett traditionellt julbord så det viktigaste för oss har alltid varit kokt potatis och Janssons Frestelse. Och självklart köttbullar, ägghalvor och julskinka, säger Julia.

Har ni en julhälsning att dela med er av till alla potatisälskare?
–       Vi hoppas ni alla får en god jul och att ni äter mycket, god potatis, hälsar Lee Krook Mettälä, som utgår från Sundsvall.
–       Må 2023 bli ett fint potatisår, hälsar Linda Axelsson, Gotland.

Behöver ni komma i kontakt med någon av våra besiktningsmän med prover eller frågor finns all information och telefonnummer på vår hemsida.

Vi på Svensk Potatis önskar er alla en riktigt god jul!