Langos är fluffiga friterade bröd, som serveras med gräddfil. De kan serveras både som en liten väkomsträtt eller som huvudrätt. Storleken på dem kan varieras efter behov.
Koka
Saltkokt Potatis & Mojo Rojo
Direkt från Kanarieöarna kommer den här rätten, som med fördel används som en aperetif tillsammans med lite bubbel före maten. De salta delikatesspotatisarna med den heta såsen är...
Kartoffelsalat
I Tyskland äter man gärna denna härliga husmanskosträtten. Någon har myntat uttrycket att ”en dag utan kartoffelsalat är en förlorad dag”. Om det stämmer låter vi vara osagt,...
Fish & Chips
Vid ett besök i England är fish & chips ett måste. Rätten serveras i det enkla gatuköket och bättre pubar. Ett gott tecken på att ett serveringsställe inte...
Tartiflette
Tartiflette är en fransk variant på potatisgratäng med rökt fläsk och smakrik ost. Det är en populär rätt i Alperna, där man helst använder Reblochon-ost, men det går...
Stoemp
Detta är en variant på potatismos blandat med olika grönsaker. Det är en populär rätt under den kalla årstiden och kan serveras med bacon, korv eller nötkött.
Laxlåda
Från de tusen sjöarnas land kommer denna rätt, som görs med några enkla handgrepp. Den kan med fördel tillagas i förväg och värmas upp strax innan gästerna kommer.
Lompe
Lompe är ett norsk tunnbröd, som man kan njuta av både varm och kall. Det klassiska är att man rullar en wienerkorv med senap och rostad lök i...
Potatisblini á la Sofiero
Detta är Marcus Nemrins version på en lyxig svensk potatisrätt, som är en bra början till en bättre middag tillsammans med ett glas bubbel.