Sveriges Bästa Potatisrecept

Vinnare av tävlingen ”Sveriges bästa potatisrecept” är nu avgjord och vann gjorde receptet ”Kyckling potatisgratäng med curry, fetaost och soltorkade tomater. Receptmakare till denna fantastiskt goda rätt är Victoria Blomberg.

Juryns motivering är: en rätt med spännande och väl balanserade smaker. Curryn förhöjer smaken tillsammans med de soltorkade tomaterna och ostarna ger den en krämig konsistens. Enkel att tillaga, lika bra att bjuda på som att ta med i lunchlådan. Komplett potatisrätt!!

Victoria berättar att rätten kom till för att hon gillar kryddan curry och alltid varit mycket förtjust i gratänger. Hon gillar att göra egna recept och blandar då gärna de smaker hon tycker om. Hon har gjort många potatisgratänger och även många kycklingrätter, men aldrig tidigare blandat de två. Det är bara att gratulera Victoria till en ny annorlunda och god potatisrätt med spännande smaksättning.

Övriga 11 finalisters recept var alla både kreativa, spännande smaker och enkla att tillaga, rätterna som fick pris:

2:a – 12 pris gick till potatisrätterna:
Whisky Heaven á la Nilsson
Bakpotatis med bacon
Potatismoussaka
Potatis Lussebulle
Sydhalländsk potatissoppa
Shot på Amandine potatis
Potatiskanapé
Halländsk Laxpudding
Råraka med ansjovis och rödlök
Magisk Potatispuré
Potatispaté med ädelost

Alla finalister kommer att kontaktas av Svensk Potatis för att vi ska kunna skicka vinsterna. Vi vill tacka för ert engagemang och alla goda potatisrecept vi fått ta del av. Vi kommer under våren att publicera alla recept på Svensk Potatis hemsida med bilder och vem som är receptmakare.