Detta recept på färskpotatis med gräddfil och stenbitsrom passar utmärkt till sommarens alla festligheter. Tänk på att rätten ska stå och vila i 6 timmar innan servering så...
Färskpotatis med Gräddfil och Stenbitsrom
![Färskpotatis med Gräddfil och Stenbitsrom](https://svenskpotatis.se/wp-content/uploads/2024/05/SAP-290424-2140-PRESS-330x205.jpeg)
Detta recept på färskpotatis med gräddfil och stenbitsrom passar utmärkt till sommarens alla festligheter. Tänk på att rätten ska stå och vila i 6 timmar innan servering så...
Kocken Marcus Nemrin från Sofiero Slottsrestauranger bjuder här på ett fantastiskt recept med färskpotatis. Det ska både gå snabbt och vara enkelt att tillaga de svenska primörerna och...
Det här är en läckerhet från Sydkorea. De små delikatesspotatisarna smaksätts av sojablandningen och blir fantastiskt smakrika. Den grillade salladen ger en bra kontrast till de heta potatisarna.
Quesadillas är en rätt som görs med olika sorters fyllning, beroende på var i världen man befinner sig. Den här peruanska varianten innehåller bland annat het chili. Kan...
Potatismos är en högst underskattad rätt och tillbehör, som kan användas i flera olika sammanhang. Från ett av världens mest berömda potatisländer, USA, kommer det här extra goda...
Ingen annan kanadenskisk maträtt är mer klassisk än denna. Den har sitt ursprung från Quebec, men har blivit en symbol för hela Kanada. Det är egentligen en snabbmatsrätt,...
Langos är fluffiga friterade bröd, som serveras med gräddfil. De kan serveras både som en liten väkomsträtt eller som huvudrätt. Storleken på dem kan varieras efter behov.
Direkt från Kanarieöarna kommer den här rätten, som med fördel används som en aperetif tillsammans med lite bubbel före maten. De salta delikatesspotatisarna med den heta såsen är...
I Tyskland äter man gärna denna härliga husmanskosträtten. Någon har myntat uttrycket att ”en dag utan kartoffelsalat är en förlorad dag”. Om det stämmer låter vi vara osagt,...