Pärans dag i Båstad den 3 juni

Den 3 juni är det dags för den 24:e upplagan av Pärans dag på torget vid Mariakyrkan i Båstad. I år finns bland annat kocken Paul Svensson på plats för att ge tillagningstips och prata om potatisens smaker.

Fokus hamnar självklart på potatis då det på lördag för 24:e gången är dags för Pärans dag på på torget vid Mariakyrkan i Båstad. Det som väntar besökarna är förutom potatisprovning även matmarknad och restaurangtält

Kocken Paul Svensson från Fotografiska i Stockholm kommer att finnas på plats. Från scenen kommer han att ge tillagningstips och prata om potatisens smaker och texturer.
Dessutom finns dukningskonstnär Catharina Lindeberg-Bernhardsson med och dukar upp ett bord som ska inspirera och överraska. Till sin hjälp har hon potatis, säckväv, mossa, rotfrukter, grönsaker och frukter. Hon är i dag aktuell med en bokutgivning i Kina.
Under dagen får barnen ett helt eget provsmakningsstånd då Pärans dag får besök av författarna bakom ”Matilda upptäcker”. De kommer att lära ut provsmakning med hjälp av fyra olika smakupplevelser baserade på potatis. ”Matilda upptäcker” är ett barnbokskoncept som handlar om var maten kommer ifrån och hur den kan smaka.
De restauranger som deltar i Restaurangveckan bjuder på smakprover i restaurangtältet.