Skip to content

Svensk Potatis

  • Start
  • Om oss
    • Om oss
    • Svensk Potatis
    • Pressrum
    • Årets Potatisinspiratör – nytt stipendium
      • Regler och statuter
      • Nominera här!
      • Jurymedlemmar
    • Våra tjänster
    • Styrelsen
    • Kontakt
  • Potatisskola
    • Potatisskola
    • Näringsvärde
    • Odling
    • Potatishistoria
    • Sorter
  • SMAK-märkning
    • SMAK-märkning
    • Kvalitetsnormer
    • Sorter för SMAK-märkning
    • Regler
    • Vad betyder SMAK-märket?
    • Kvalitetsprovning
  • Konsument
    • Potatisrapport 2023/2024
    • Konsument
    • Recept
    • Inspireras av potatis
    • Potatisstatistik
    • Potatis och hälsa
  • Butiker
    • Butiker
    • Beställ kvalitet
    • Beställning och leverans
    • Butiksexponering
    • Hantering och förvaring i butik
  • Storhushåll
    • Storhushåll
    • Upphandling av potatis
    • Leverans och mottagning
    • Sorter och hållbarhet
    • Råd vid tillagning
  • Anslutna företag
    • Kvalitetssäkring
    • För odlare
    • För packare
    • Skador och sjukdomar
    • Företag
  • Start
  • Om oss
    • Svensk Potatis
    • Årets Potatisinspiratör
      • Zeina Mourtada – Årets Potatisinspiratör 2023
      • Nominera här!
      • Regler och statuter
      • Jurymedlemmar
    • Våra tjänster
    • Styrelsen
    • Kontakt
  • Potatisskola
    • Näringsvärde
    • Odling
    • Potatishistoria
    • Potatisens Smakord
  • SMAK-märkning
    • Kvalitetsnormer
    • Ansökan ny sort för SMAK-märkning
      • Application for approval – new variety for SMAK marking
    • Sorter för SMAK-märkning
    • Regler
    • Vad betyder SMAK-märket?
    • Kvalitetsprovning
  • Konsument
    • Recept
    • Potatisrapport 2023/2024
    • Inspireras av potatis
      • Potatiskokbok
    • Potatisstatistik
    • Potatis och hälsa
  • Butiker
    • Beställ kvalitet
    • Beställning och leverans
    • Butiksexponering
    • Hantering och förvaring i butik
  • Storhushåll
    • SMAK-märkt storhushåll
    • Upphandling av potatis
    • Leverans och mottagning
    • Sorter och hållbarhet
    • Råd vid tillagning
  • Anslutna företag
    • Kvalitetssäkring
    • Sorter för SMAK-märkning
    • För odlare
    • För packare
    • Skador och sjukdomar
    • Företag
    • Månadsbrev

Aktuellt

Aktuellt, Okategoriserade

Svensk potatisexport ökar

Storbritanniens sämsta potatisskörd på 36 år gynnar svensk potatisexport. Försäljningen till Kanarieöarna...

Läs mer

Aktuellt, Okategoriserade

Potatis i mikron

Det går att baka potatis i mikrovågsugnen. Från en timme i vanlig...

Läs mer

Aktuellt

Minskning av årets potatisskörd

552 400 ton matpotatis beräknas skördas i år. Det är fem procent...

Läs mer

Aktuellt

Potatis till frukost, lunch och middag

Lars Elofson tröttnar aldrig på potatis. Här äter han en bit Franceline...

Läs mer

Aktuellt

Potatisen i fokus i Meny

I P1s program Meny bjuder peruanskan Carmen Blanco Valer på recept från...

Läs mer

Aktuellt

Ingen kris i potatiskommunen

Regn och åter regn. Det är kris i potatisbranschen på flera håll...

Läs mer

Aktuellt

Potatisprovning

Årets Kock är det svenska mästerskapet i professionell matlagning. Tävlingen i Göteborg...

Läs mer

Aktuellt

Från bulk till premium

Långås Potatis & Rotfrukter tröttnade på små marginaler. Företaget bytte strategi –...

Läs mer

Aktuellt

Himmel och helvete för Sveriges potatisodlare

Det har varit ett besvärligt år för potatisodlare på flera håll i...

Läs mer

Sidnumrering för inlägg

Föregående 1 … 18 19 20 21 22 … 24 Nästa

Anmäl dig för Nyhetsbrev

Svensk Potatis

© Svensk Potatis

Svensk Potatis | Östanågatan 1 | 596 34 SKÄNNINGE

Läs om vår GDPR policy