Här kommer ett recept om du vill bjuda på en riktigt enkel och festlig sufflérätt. Tillaga i en stor form eller små suffléformar till var och en. God att äta till både fisk, kött och vegetariska alternativ.
Foto: Staffan Andersson
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla fyra stycken suffléformar med smör och lägg i ¾ av brödsmulorna i formarna, sprid ut dem i formarna så att både botten och kanter är täckta.
- Dela potatisen i halvor, gröp ur köttet och lägg i en skål.
- Tillsätt morötter, äggulor, apelsinjuice och muskot. Salta och peppra.
- Vispa äggvitorna i en separat skål tills det bildas mjuka toppar, vänd försiktigt ner i potatisen med en metallsked tills det är väl blandat.
- Skeda försiktigt upp blandningen i formarna och strö över resten av smulorna på toppen av formarna.
- Tillaga i ugnen i 40 minuter tills sufflén rest sig och är gyllene.
OBS! Öppna inte ugnsluckan under tiden då suffléerna lätt kan sjunka ihop. Garnera med morotstrimlor.