Tortilla Española

Tortilla

Denna spanska nationalrätt kan innehålla flera olika ingredienser, beroende på årstider och var någonstans man befinner sig i Spanien, men potatis ingår alltid. Ofta serveras den i rumstemperatur...

Se recept

Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette är en fransk variant på potatisgratäng med rökt fläsk och smakrik ost. Det är en populär rätt i Alperna, där man helst använder Reblochon-ost, men det går...

Se recept

Lompe

Lompe

Lompe är ett norsk tunnbröd, som man kan njuta av både varm och kall. Det klassiska är att man rullar en wienerkorv med senap och rostad lök i...

Se recept

Potatisbullar

Det finns en mängd olika recept på potatisbullar, men de är alla lika goda! Huvudingrediensen är nästan alltid kokt potatis, smör och ägg. Smeten formas till biffar som paneras...

Se recept

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Ett klassiskt recept på Sjömansbiff med nötkött, potatis och rotfrukter som lagas tillsammans med lagerblad och öl!

Se recept

Lapskojs

Lappskojs

För många känns rätten Lappskojs igen från skolans lunchserveringsmenyer på 60- och 70 talet. Recepten varierade säkert men det vanligaste var att den bestod av potatismos med köttbitar...

Se recept