Denna spanska nationalrätt kan innehålla flera olika ingredienser, beroende på årstider och var någonstans man befinner sig i Spanien, men potatis ingår alltid. Ofta serveras den i rumstemperatur...
Steka
Tartiflette
Tartiflette är en fransk variant på potatisgratäng med rökt fläsk och smakrik ost. Det är en populär rätt i Alperna, där man helst använder Reblochon-ost, men det går...
Lompe
Lompe är ett norsk tunnbröd, som man kan njuta av både varm och kall. Det klassiska är att man rullar en wienerkorv med senap och rostad lök i...
Potatisblini á la Sofiero
Detta är Marcus Nemrins version på en lyxig svensk potatisrätt, som är en bra början till en bättre middag tillsammans med ett glas bubbel.
Stekt färskpotatis med syrad lök och ramslök
Marcus Nemrin från Sofiero slottsrestaurang bjöd på tre fantastiska rätter under Färskpotatispremiären och vi har fått äran att dela alla tre recepten på vår hemsida! Här är ett...
Potatisbullar
Det finns en mängd olika recept på potatisbullar, men de är alla lika goda! Huvudingrediensen är nästan alltid kokt potatis, smör och ägg. Smeten formas till biffar som paneras...
Sjömansbiff
Ett klassiskt recept på Sjömansbiff med nötkött, potatis och rotfrukter som lagas tillsammans med lagerblad och öl!
Lapskojs
För många känns rätten Lappskojs igen från skolans lunchserveringsmenyer på 60- och 70 talet. Recepten varierade säkert men det vanligaste var att den bestod av potatismos med köttbitar...
Lyxig Potatissoppa
Smakrik soppa med ett potpurri av rotfrukter. För en extra lyxig känsla, toppa soppan med knaperstekt bacon precis innan servering