Tacogratäng med potatis

Receptmakare:
Foto: Peter Brundin

Skriv ut receptet

Gott alternativ till ”fredagsmys” med taco. Allt tillagas i en form, bara att tillreda en härlig sallad så är middagen klar att servera. Nu finns många olika sorter att välja mellan ute i butiken. Botanisera runt och se om du kan finna en ny favoritsort.

Instruktioner

Tillagning:
1  Sätt ugnen på 200° C.
2  Skala och skiva potatisen.
3  Fräs hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna.
4  Tillsätt köttfärsen och fräs den med tacokryddorna.
5   Smöra en ugnsfast form och varva potatis och köttfärsen.
6   Häll över mjölk/matlagningsgrädde. Krydda med salt och peppar.
7   Täck med riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg potatis av favoritsort
  • 3 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 600 gr köttfärs
  • 4 dl mjölk eller matlagningsgrädde
  • 2 dl ost, riven, gärna lite smak på osten
  • 1 påse tacokryddor
  • 1 tsk salt
  • Svart- och vitpeppar