Potatispizza

Receptmakare: Eleonor Schütt och Margareta Andersson
Foto: Björn Tesch

Skriv ut receptet

Härlig potatisrätt att fixa till i höstmörkret. Inte den mest kalorisnåla men helt ljuvligt god och ett måste att testa för alla potatisälskare. Tänd några ljus och njut av den goda potatispizzan.

 

Instruktioner

1                             Värm ugnen till 200°C.
2                             Lägg pizzabottnarna på två bakplåtsklädda plåtar.
3                             Skala och skiva potatis och lök tunt.
4                             Blanda potatis och lök med olja, salt och svartpeppar.
5                             Bred 1 dl chilisås per pizzabotten och strö över ½ msk oregano på varje botten.
6                             Fördela lök- och potatisblandningen på bottnarna.
7                             Strö över 100 g riven ost per botten.
8                             Tillaga tills potatisen är mjuk, ca 40 minuter.
9                             Dekorera med färsk oregano.

Näringsinnehåll per portion: Energi 660 kcal/2770 kJ Protein 29 g Fett 18 g Kolhydrater 93 g

Ingredienser

4 portioner

  • 650 g potatis, gärna mjölig, ex King Edward
  • 2 st (á 260 g) pizzabottnar
  • 1 st (á 120 g) gul lök
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 dl chilisås/ pastasås
  • 1 msk oregano, torkad
  • 200 g ost, riven, typ Herrgård, 17 % fett
  • Oregano, färsk till dekoration