Potatisgratäng med köttfärs

Receptmakare: Lillemor Broström
Foto:

Skriv ut receptet

Vi fortsätter med gamla recept, detta kommer från ”Banta med potatis” av Lillemor Broström från 1982. Receptet är beräknat för en person, men det är bara att multiplicera med antal ni vill tillaga. Servera med sallad.

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och skiva ca 150 g potatis mycket tunt.
3. Hacka en ½ gul lök.
4. Krydda 50 gram köttfärs med salt, peppar och hackad vitlök.
5. Lägg ett lager potatis på ett ugnssäkert fat. Strö på löken.
6. Platta ut färsen till en stor biff och lägg den över. Bred på
tomatpurén och lägg på resten av potatisen.
7. Peppra och strö över den rivna osten.
8. Ställ in i ugnen ca 35 – 40 minuter eller tills potatisen är mjuk
och fått vacker färg

Ingredienser

1 person

  • 2 st potatis, gärna King Edvard
  • 50 g köttfärs
  • ½ st gul lök, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ½ st vitlöksklyfta
  • ½ dl ost, riven