Här är ett recept på urtjusigt tillbehör till middagen eller som en mellanrätt om du vill imponera på dina gäster! En potatissolfjäder med lagrad ost är ett litet lyxigare sätt att servera din potatis på
Foto: Kurt-Inge Eklund
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C
Skala potatisen och skiva den tunt längs med potatisen så att man får stora skivor
Smörj en ugnsfast stekpanna med smör
Lägg ett lager med potatisskivorna i en solfjäderform i pannan
Lägg på några smörtärningar och riv ost över
Salta och peppra
Varva resten av potatisen på samma sätt med smör, ost, salt och peppar
Baka i ugn i cirka 40 minuter
Ta ut stekpannan ur ugnen och lägg en tyngd, t. ex. en ren gryta, ovanpå potatisen
Före servering flippa potatissolfjädern så att undersidan kommer överst
Servera direkt från stekpannan eller lägg upp på ett serveringsfat