Potatispuré med ingefärakassler är en klassisk råvara som är tillagad på ett modernt manér med fantastiskt goda smaker
Foto: kurt-Inge Eklund
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C
- Skala potatisen och koka den
- Skala ingefäran och dela den i små fina tärningar
- Blanda och koka upp honung, vin, vinäger, ingefära, salt och peppar
- Ansa kasslern och skär den i cirka 1 cm tjocka skivor
- Lägg dem i en ugnsfast form och häll över marinaden
- Tillaga i ugn i 20 minuter. Ös över marinaden då och då
- Pressa den varma potatisen i en bunke
- Tillsätt smör, mjölk, ost, salt och peppar
- Blanda med ballongvisp tills osten har smält och purén har blivit homogen
- Smaka av med salt och peppar. Varmhåll
- Portionera ut potatispurén på tallrikarna
- Placera kassler mitt på tallriken och ös lite av marinaden ovanpå Garnera med krasse