Inte mycket som slår en riktigt god potatispizza. Inte den mest kalorisnåla men helt ljuvligt god och ett måste att testa för alla potatisälskare. Toppa med valfri topping efter tycke

Foto: Björn Tesch
Gör så här
- Värm ugnen till 200°C.
- Lägg pizzabottnarna på två bakplåtsklädda plåtar.
- Skala och skiva potatis och lök tunt.
- Blanda potatis och lök med olja, salt och svartpeppar.
- Bred 1 dl chilisås per pizzabotten och strö över ½ msk oregano på varje botten.
- Fördela lök- och potatisblandningen på bottnarna.
- Strö över 100 g riven ost per botten.
- Tillaga tills potatisen är mjuk, ca 40 minuter.
- Dekorera med färsk oregano.
Näringsinnehåll per portion:
Energi 660 kcal/2770 kJ Protein 29 g Fett 18 g Kolhydrater 93 g