Mättande och fantastiskt god är denna potatispizza som får god smak av rosmarinoljan. Det går bra att använda färdig pizzadeg som man kavlar ut riktigt tunn. Det går också att byta ut mozzarellan mot mascarpone eller annan valfri ost efter tycke
Foto: Peter Brundin
Gör så här
- Sätt ugnen på 225° C.
- Skala och skiva potatisen så tunt ni kan eller använd mandolin.
- Lägg potatisskivorna i kallt vatten i ca 10 minuter.
- Rulla ut pizzadegen och kavla ut den, pensla med lite olivolja.
- Skiva mozzarellan tunt och fördela ut på pizzadegen, eller om ni istället väljer mascarpone så bred ut den i ett tunt lager.
- Torka av potatisskivorna och lägg dem på pizzadegen, strö över parmesan, salta och peppra.
- Hacka rosmarin och rör ut den i olivoljan. Häll oljan över pizzan och sätt in den i ugnen i ca 10 minuter eller tills den börjar att få ”bubblor”och gyllene färg.
- Tag ut pizzan och servera med lite havssalt, stänk gärna på lite olivolja.