Det är aldrig fel med goda potatischips med en god sås till. Om du inte hittar blå potatis i butik går det lika bra med gul fast potatis
Foto: Kurt-Inge Eklund
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C. Du kan också använda en Airfryer inställd på 200°C.
- Tvätta potatisen väl eller skala den
- Skiva potatisen tunt med mandolin eller osthyvel
- Lägg skivorna i kallt vatten för att dra ur stärkelsen så att chipsen blir krispigare
- Lägg skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och baka i ugnen cirka 20 minuter
- Ta ut chipsen och ringla över eller pensla med rapsolja
- Ställ in dem i ugnen igen cirka 10-15 minuter eller tills de fått fin färg
- Lägg dem på ett hushållspapper när de är färdigbakade så att överflödig olja försvinner
- Salta eller krydda dem före servering, garnerna med någon ört
- Blanda srirachasåsen med majonnäs till önskad styrka
- Dippa dem i srirachamajonnäsen och njut