Detta recept är fantastiskt gott och riktigt enkelt! Som drinktilltugg är den oslagbar. Receptmakare är vår egen potatisambassadör Kari Pettersson, även känd från TV4´s ”Halv åtta hos mig”.
Låt den ligga i ugnen tills potatisen är ordentligt genomstekt och mjuk och baconet blivit krispigt. Nästan lika gott är det att äta överblivna, om det nu blivit några, dagen efter
Foto: Peter Brundin
Gör så här
- Sätt ugnen på 225° C.
- Skrubba färskpotatisen eller bättre, köp tvättad, eller använd matpotatis.
- Vira bacon runt potatisen, räcker med en halv skiva, bara att den täcker runt potatisen.
- Lägg potatisen på bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 25 minuter tills potatisen är mjuk och baconet krispigt.
- Stick en liten rosmarinkvist i varje potatis.
Alternativt:
Koka potatisen först, stek baconet och vira runt. Värm i ugn strax före serveringen och sätt i rosmarinkvist.