Robin var finalist i tävlingen Årets Studentkock och kom på denna rätt då han gillar att blanda ihop det han tycker är gott. Dessutom är den nyttig och innehåller många olika sorters vitaminer, mineraler och även protein. Det är extra viktigt att man får i sig om man är student och ska orka plugga hela dagarna. Den här rätten är billig, smarrig, nyttig och snabblagad helt enkelt!
Foto: Staffan Andersson
Gör så här
Skala och tärna potatis, lök, paprika och zucchini. Stek potatisen i matfett på medelvärme tills den blir mjuk, tillsätt lök och blomkål och stek ca 5 minuter. Höj värmen, häll ned zucchini och paprika, stek ca 5 minuter till. Krydda med curry, salt och peppar.
Skölj först av och tillsätt sedan kikärterna. Häll i crème fraîche. Låt det bli varmt och servera! (Om man vill kan man hoppa över crème fraîche och istället servera pytten ihop med lite naturell yoghurt, då blir det lite billigare)