Härlig alt-i-ett mat som är enkel att tillaga, ovanlig och mycket god. Gräddfil blandat med pepparrot passar bra att äta till. Gör gärna iordning potatis och köttfärs var för sig i god tid. Hetta upp och blanda ihop strax innan servering. Själv använde jag mig av älgfärs men det passar bra med vilken färs som helst.
Gör så här
- Råstek potatisen fint gyllenbrun i en stekpanna.
- Fräs köttfärsen för sig tills den är smulig och genomstekt.
- Blanda i purjolök, senap och späd med lite spad från rödbeta och ättiksgurka.
- Krydda med salt, peppar och efterstek några minuter innan kapris, rödbets- och gurkhack tillsätts.
Hit går det bra att förbereda i god tid.
- Blanda ihop potatis och köttfärsen strax innan servering.
- Smaka av och strö över persilja.
- Rör ihop finriven pepparrot och gräddfil och servera den kall tillsammans med rå äggula.