Denna schweiziska rätt kommer från den tysktalande delen av Schweiz och serveras vanligtvis som tillbehör till kötträtter. Den kan också med fördel serveras som en förrätt. Osten skall helst vara Gruyere, men en annan smakrik ko-ost fungerar också bra.
Foto: kurt-Inge Eklund
Gör så här
- Skala och riv potatisen på ett rivjärn
- Riv osten på rivjärn
- Blanda potatis och ost i en bunke
- Salta
- Låt stå en stund och krama sedan av vätskan från potatisblandningen
- Smaka av med salt och peppar
- Stek i olja i varm stekpanna på båda sidor
- Vänd den med hjälp av ett lock eller en tallrik
- Skala löken och dela den på hälften
- Baka den i ugn 175°C i ca 20 minuter tills den är mjuk
- Fördela sedan löken till lökringar
- Ansa och stek svampen
- Smaka av med salt och peppar
- Garnera röstin med svampen och löken före servering