Denna festmåltid är förföriskt god och görs på ett kick. Garnera med dill och laxrom och bjud dina gäster på en rätt de sent kommer glömma
Foto: kurt-Inge Eklund
Gör så här
- Sätt ugnen på 120°C
- Skala potatisen och koka den
- Smält smöret utan att bryna det
- Pressa potatisen i en bunke
- Tillsätt smör, mjölk och rör om tills det är simmigt
- Salta och peppra, smaka av
- Håll potatissmörsåsen varm
- Dela torskryggen i portionsbitar
- Stek den på skinnsidan i olja på hög värme
- När skinnet är krispigt lägg torsken i en ugnsfast form
- Baka den i ugn tills den fått en innertemperatur på 47 °C
- Ställ in tallrikarna i ugnen mot slutet så att de blir varma
- Portionera ut potatissmörsåsen så att den täcker hela tallriken
- Placera den färdigstekta torskryggen på såsen
- Garnera med dill och laxrom