Nässlorna har nu börjat komma upp och de är som allra godast och nyttiga nu i början av våren. Passa på och plocka lite nässelskott och prova den här goda rätten. Snabbt, enkelt, billigt och jättegott! Den går givetvis att laga även utan nässlorna resten av året.
Foto: Staffan Andersson
Gör så här
Förbered gärna crèmen först så att den får stå och gotta till sig i kylskåpet en stund. Mängden senap beror på sort, jag använder en lagom bitig dijonsenap.
Samtidigt som potatisen kokar så kokar du upp en kastrull med lätt saltat vatten och förväller nässlorna en minut eller två. Låt vattnet rinna av och hacka den sedan fint och lägg i tillsammans med potatisen då du gör moset. Har du tillgång till potatispress, lägg i nässlorna i bunken du pressar ner potatisen i, häll sedan över mjölken (gärna värmd) och smöret och rör runt med en slev Smaka av med salt, peppar och muskot.
Korven steks efter eget tycke och smak. Servera gärna med lite grovt rivna morötter och äpplen för att få lite crisp.