Prova att rosta färskpotatisen, den blir otroligt god! Vill ni att det ska gå riktigt snabbt, ta då och förkoka potatisen i ca 5 minuter innan ni sätter in den i ugnen. Rätten passar utmärkt till grillat kött eller fisk.
Foto: Björn Tesch
Gör så här
- Värm ugnen till 225°C.
- Tvätta potatisen, om ni inte köpt redan tvättad potatis.
- Skala morötterna och dela dem i stavar.
- Skala och klyfta löken.
- Skala vitlöksklyftorna.
- Klipp rosmarin i centimeterstora bitar.
- Blanda alla ingredienser i en långpanna.
- Tillaga tills potatisen har innertemperaturen 94°C. Används vinterpotatis ska innertemperaturen vara max 96°C. Dekorera med färsk rosmarin.
Näringsinnehåll per portion:
Energi 190 kcal/810 kJ Protein 3 g Fett 7 g Kolhydrater 28 g