Ugnsbakad Potatis & Sardeller

Sardeller

Det italienska köket handlar inte bara om pasta. Ugnsbakad potatis är en rätt som används på flera olika sätt, antingen som ett tillbehör till en Bistecca, eller som...

Se recept

Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette är en fransk variant på potatisgratäng med rökt fläsk och smakrik ost. Det är en populär rätt i Alperna, där man helst använder Reblochon-ost, men det går...

Se recept

Stoemp

Stoemp

Detta är en variant på potatismos blandat med olika grönsaker. Det är en populär rätt under den kalla årstiden och kan serveras med bacon, korv eller nötkött.

Se recept

Laxlåda

Laxlåda

Från de tusen sjöarnas land kommer denna rätt, som görs med några enkla handgrepp. Den kan med fördel tillagas i förväg och värmas upp strax innan gästerna kommer.

Se recept

Flødekartofler

Flodekartofler

Denna danska nationalrätt passar till både vardag och fest. Den används till festliga söndagsmiddagar med den goda steken eller till vardagens stekta fläsk. Den är enkel att göra...

Se recept

Janssons Frestelse

Janssons Frestelse

Detta är en riktig svensk klassiker som finns på alla julbord. Det är också en given rätt på buffén, som man bjuds på efter den stora festen strax...

Se recept

Potatispirog

potatispirog

Har du inte testat att använda potatis i paj- eller pirogdeg är det dags att göra det nu. Degen blir smidig och lätt att arbeta med, dessutom behövs...

Se recept

Potatis i kapprock

potatis kapprock

Bakad potatis är alltid gott och populärt när det serveras. Här serveras bakad potatis i lite förfinat utförande. Potatisens innehåll tas ur sitt skal och blandas med riven...

Se recept