Detta är en god och vacker variant på Janssons frestelse som känns lite lyxigare. Perfekt att bjuda på som förrätt eller till fördrinken.
Ugn
Lyxig Potatismos
Potatismos är en högst underskattad rätt och tillbehör, som kan användas i flera olika sammanhang. Från ett av världens mest berömda potatisländer, USA, kommer det här extra goda...
Patatnik
Patatnik har sitt ursprung i de antika bulgariska Rhodopebergen och är känd för att vara en av de äldsta traditionella rätterna i regionen. Rhodope-regionen är känd för att...
Rösti
Denna schweiziska rätt kommer från den tysktalande delen av Schweiz och serveras vanligtvis som tillbehör till kötträtter. Den kan också med fördel serveras som en förrätt. Osten skall...
Saltkokt Potatis & Mojo Rojo
Direkt från Kanarieöarna kommer den här rätten, som med fördel används som en aperetif tillsammans med lite bubbel före maten. De salta delikatesspotatisarna med den heta såsen är...
Tortilla Española
Denna spanska nationalrätt kan innehålla flera olika ingredienser, beroende på årstider och var någonstans man befinner sig i Spanien, men potatis ingår alltid. Ofta serveras den i rumstemperatur...
Ugnsbakad Potatis & Sardeller
Det italienska köket handlar inte bara om pasta. Ugnsbakad potatis är en rätt som används på flera olika sätt, antingen som ett tillbehör till en Bistecca, eller som...
Tartiflette
Tartiflette är en fransk variant på potatisgratäng med rökt fläsk och smakrik ost. Det är en populär rätt i Alperna, där man helst använder Reblochon-ost, men det går...
Stoemp
Detta är en variant på potatismos blandat med olika grönsaker. Det är en populär rätt under den kalla årstiden och kan serveras med bacon, korv eller nötkött.