Symfoni av smaker som passar utmärkt till buffén eller som en förrätt. Servera med krasse eller annat grönt och tomater med balsamvínägrett

Foto: kurt-Inge Eklund
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i vatten
- Skala potatisen och koka den
- Skiva eller tärna potatisen efter att den kallnat
- Skiva purjolöken och fräs lätt i smör
- Blanda färskost och crème fraîche
- Värm hälften av ostblandningen tillsammans med fint riven Västerbottensost i en kastrull
- Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i den varma ostblandningen
- Rör om tills ost och gelatin har smält
- Ta bort kastrullen från plattan
- Blanda i resten av ostblandningen
- Låt kräftstjärtar och räkor rinna av och lägg dem i ostblandningen
- Addera potatis och purjolök
- Salta och peppra
- Blanda försíktigt
- Klä en form med plastfolie och häll i blandningen Skaka formen så att eventuella luftbubblor försvinner
- Täck med plastfilm och låt stå kallt i minst 6 timmar
- Servera med krasse eller annat grönt och tomater med balsamvínägrett