En krämig potatissoppa gör du enkelt med detta klassiska recept! Det kräver inte många ingredienser och är perfekt en kall höst eller vinterdag när du känner dig lite frusen.
Servera soppan med oststänger!
Gör så här
- Skala och dela den mjöliga potatisen i bitar. Koka potatisen tillsammans med buljongtärningen i 6 dl vatten.
- Skala den fasta potatisen och dela den i mindre ätstora bitar. Koka potatisen samtidigt som den mjöliga potatisen men i separat gryta med 4 dl vatten.
- Låt de båda grytorna med potatis koka cirka 15 minuter eller något längre tills potatisen är mjuk.
- Mixa eller vispa den mjöliga potatisen tillsammans med kokvattnet till en lös pure.
- Häll ner den mixade soppan i grytan med de fasta potatisbitarna och dess kokvatten. Krydda med riven alt malen muskotnöt. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda grädde och äggulor i en skål. Strax innan servering rörs äggblandningen försiktigt ner i soppan.