Detta recept på Potatisbullar med morot är en smakrik vardagsfavorit som passar utmärkt till både stora och små. Morötterna gör potatisbullarna lite mer matiga och är ett utmärkt sätt att smyga ner lite grönsaker i maten.
Detta recept och bild kommer från Emiliasmatinspo.
Foto: Emiliasmatinspo
Gör så här
- Skala och koka potatisen och morot i saltat vatten i ca 10 minuter.
- Låt potatisen och morötterna svalna något så du kanhålla i dem och riv dem sedan på den grova sidan av rivjärnet.
- Blanda med salt och majsstärkelse.
- Forma sedan till potatisbullar/biffar. Den kan bli lite klibbigt men fukta händerna lite lätt så blir det enklare.
- Låt potatisbullarna sedan stå i frysen i ca 20 min så att de svalnar helt. Inte ett måste men blir lättare att steka.
- Stek potatisbullar i rikligt med olja (oljan ska täcka botten av stekpannan) tills de är gyllene, ca 5 minuter per sida.
- Servera potatisbullarna med lingonsylt, keso och ärtor, eller rivna morötter!