Det finns otroligt många olika recept på soppa ända sedan potatis introducerades i Sverige. Denna smakrika soppa med nötkött, kryddor och potatisklimp blir snabbt en favorit efter man testat den. Recept på hur man tillagar potatisklimp hittar ni på vår hemsida men det går lika bra att servera soppan som den är.
Foto: Svensk potatis
Gör så här
- Koka upp vattnet, tillsätt köttbuljongtärningar, kryddpeppar och timjan.
- Lägg i köttet. Koka sakta under lock tills köttet är klart (75° i centrumtemperatur). Tag upp köttet, spara buljongen.
- Under tiden köttet kokas, skala och hacka gul lök. Skala och skär morötter, kålrot, palsternacka och potatis i mindre bitar.
- Koka lök, rotfrukter och potatis i buljongen tills de är mjuka.
- Skär under tiden köttet som kan läggas i soppan eller serveras bredvid.
- Soppan kan mixas (som bilden) eller serveras som en klar soppa med rotfrukter och potatis i bitar. Smaka av.
- Serveras gärna med potatisklimp.