Denna potatissallad kan mycket väl ätas av er som följer 5:2 dieten, endast 250 kalorier per portion. En mustig, matig potatisrätt med mycket god smak. Passar bra att servera rökt skinka eller tunt skivad pastrami till.

Foto: Björn Tesch
Gör så här
- Koka upp vatten
- Skala potatisen eller skrubba färskpotatisen.
- Lägg potatisen i kokande vatten.
- Koka potatisen tills innertemperaturen är 96°C.
- Om potatisen är stor kan den delas på hälften annars är det trevligt att servera en potatissallad med små hela potatisar.
- Skala och hacka löken.
- Blanda ingredienserna till marinaden och häll det över den varma potatisen.
- Vänd ner lök, tomater och sköljd hackad basilika. Smaka av.
Näringsinnehåll per portion:
Energi 250 kcal/1060 kJ, Protein 4 g, Fett 11 g, Kolhydrater 32 g