För dig som vill lägga lite extra tid på en läcker och god potatisrätt kan en grönsakspastej göra succé vid en middag!
Foto: Thomas Carlèn
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 °C och smörj portionsformar med rak kant som rymmer 2,5 dl väl.
- Skala morötter. Koka morötterna nästan mjuka.
- Dela morötterna så att varje bit blir något kortare än formens höjd. Dela varje morotsbit på längden för att sedan skära skivor. Justera skivorna så att de blir ca 1 cm breda.
- Skala potatisen och koka den mjuk.
- Pressa potatisen. Rör ner matfett, grädde, äggula, salt och muskotnöt. Blanda.
- Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner den i potatismoset.
- Placera morotsskivorna runt om i portionsformarna.
Lägg ½ dl ärter i varje form. - Fördela potatismoset i formarna.
- Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
- Ta en tunn kniv och lossa försiktigt potatisskivorna från formen. Stjälp upp på tallrik vid servering.