Marcus Nemrin från Sofiero slottsrestaurang bjöd på tre fantastiska rätter under Färskpotatispremiären och vi har fått äran att dela alla tre recepten på vår hemsida!
Detta recept på Färskpotatis med kryddsmör och forellrom blev en stor favorit bland gästerna på premiären och kommer bli ett populärt tilltugg under sommaren.
Tänk på att koka din färskpotatis försiktigt så den inte går sönder, ca 10-15 minuter beroende på storlek.
Foto: Staffan Andersson
Gör så här
- Koka färskpotatisen ca 10-15 minuter beroende på storlek
- Blanda ljummet smör med finhackad svart vitlök, dill och grönpeppar.
- Gör en rulle, ca två cm i diameter, av kryddsmöret i plastfolie.
- Lägg i kylen.
- När kryddsmöret har stelnat, skär ca en cm puckar av smöret och ta av plasten.
- Portionera ut den varma potatisen på små tallrikar.
- Lägg kryddsmöret vid sidan tillsammans med en klick forellrom.
- Toppa med gröna örter, t.ex. körvel och vattenkrasse.