Här kommer ett recept på en underbart god potatis- och tomaträtt, typ ”lasagne”, som passar både liten som stor. Rätten är enkel att laga och passar utmärkt till matlåda dagen efter. Servera med en god sallad till.
Foto: Björn Tesch
Gör så här
- Förvärm ugnen till 200 °C.
- Skala och skiva potatisen tunt.
- Hacka de färska tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök.
- Koka tomatsås på krossade tomater, hackade tomater, lök, vitlök och honung i cirka 10 minuter. Smaka av med sambal oelek och salt.
- Smörj en ugnsfast form och lägg potatisen i botten.
- Fortsätt med tomatsås, riven ost och potatis.
- Det ska bli 3 lager med potatis och två lager med tomatsås samt två lager med ost.
- Häll ostsåsen över sista potatislagret.
- Tillaga i cirka 50 minuter tills potatisen är mjuk.
Näringsinnehåll per portion:
Energi 360 kcal/1510 kJ Protein 14 g Fett 10 g Kolhydrater 49 g