Fantastiskt gott till det mesta och läckert att servera, plus att den är lätt att tillaga. Den röda aiolin ger en god smak till rätten. Potatisen blir frasigt hårt i skalet och god och mjuk inuti. Prova den gärna till grillat.
Gör så här
Potatis
- Sätt ugnen på 225° C.
- Strö salt i en ugnsfast form och lägg ut potatisarna på saltet.
- Baka potatisen 25 – 30 min.
Röd aioli
- Börja med att rosta paprikan. Sätt ugnen på 250° C. Dela och kärna ur paprikan. Rosta den svart och blåsig i övre delen av ugnen. När de svalnat något, skala och strimla den. Lägg åt sidan.
- Blanda den rivna vitlöken och hackade persiljan med tomatpurén och äggulorna i en skål. Smaksätt med pressad lime.
- Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
- Vispa kraftigt hela tiden tills all olja är tillsatt.
- Blanda ner paprikan och smaka av med peppar