Foto: Miriam Preis
4 personer
Ingredienser
1 kg mjölig potatis, skalad i grova bitar
50-75 g smör
2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
Av: Julia Tuvesson
Potatismos med brynt smör och crème fraiche
Potatisrecept ur Julia Tuvessons kokbok ”Brynt smör”.
Potatismos kan de flesta göra – och egentligen kräver det inget recept. Men visste du att det går att pimpa moset med brynt smör och crème fraiche? Ja, sanningen är att mos är något av det roligaste att klä upp efter tillgång, smak och tycke. Brynt smör är alltid obligatoriskt och crème fraichen för att få till en fin syra – men annars kan du ha i färska örter! Citronzest! Riven ost! Det mesta blir gott. Mer pimpat mos till folket!
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa den.
Bryn smöret och häll ner det i potatisen. Vänd även ner crème fraichen och blanda med en ballongvisp tills du har den konsistens du önskar. Smaka av med salt och peppar.
Servera till biffar, korv, helrostad blomkål eller rotselleri.