Superenkel och supergod soppa som tröst när det är lite kallare ute. Denna soppa med tryffelolja ger en lite vitlöksdoftande välsmakande arom. Vill man ha lite mer smak i soppan kan man riva lite citronskal och strö det över soppan. Det går även bra att smaksätta med några teskedar citronsaft för att få lite citronsmak
Gör så här
- Skala och hacka löken, fräs den sakta i olja och smör i en kastrull tills den är genomskinlig och mjuk men ännu inte fått färg.
- Lägg i den skalade och tärnade potatisen och rotsellerin tillsammans med buljongen.
- Låt koka upp och sjud i ca 40 minuter tills rotsakerna är mjuka.
- Tillsätt grädden och mixa soppan slät.
- Smaka av soppan omsorgsfullt med salt och peppar och tillsätt tryffeloljan skedvis.
Ringla över lite tryffelolja vid serveringen och förslagsvis lite riven citronskal och citronsaft.