De här smakrika potatisbollarna är goda som aptitretare
Foto: Kurt-Inge Eklund
Gör så här
• Skala potatisen
• Koka den i ungefär 25 minuter
• Häll av vattnet, tillsätt smöret och låt svalna
• Skär upp hälften av Västerbottensosten i cirka 1/2 cm stora
kuber eller kulor
• Riv resten av osten
• När potatisen har svalnat tills ett ägg, mjölk, den rivna
osten och krydda med salt och peppar
• Blanda allt noga
• Med rena och våta händer forma cirka 3 cm stora bollar av
moset med en ostkula inuti
• Vispa upp ägget och häll upp på en tallrik
• Häll upp vetemjöl och panko/skorpmjöl på var sin tallrik
• Rulla först bollarna i vetemjölet, därefter i det vispade ägget och sist i skorpmjölet. Var noga så alla tre lagren blir
heltäckande
• Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 160°C
• Fritera bollarna tills de får en gyllenbrun färg
• Servera dem hela eller delade