En potatisomelett kan serveras vid olika tillfällen både som efterrätt eller som ett gott mellanmål. Potatisen finns i smeten och fyllningen kan varieras i det oändliga av frukt och/eller bär, här sätter bara fantasin sina gränser!
Foto: Thomas Carlèn
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C. Smörj en ugnsform.
- Blanda mjölk och mjöl i en kastrull, lägg i matfettet.
- Koka upp mjölkblandningen så att den tjocknar och blir till en kräm. Låt krämen svalna.
- Riv den kokta potatisen fint.
- Rör ner äggulor, socker, salt och den rivna potatisen i ”mjölkkrämen”.
- Vispa äggvitorna och vänd ner dem i potatissmeten.
- Skiva banan och äpple och lägg i den smorda formen.
- Sprid ut jordgubbar i formen.
- Bred ut potatiskrämen över frukten.
- Grädda omeletten ca 45 minuter, tills den har stelnat och fått fin färg.